Veeam

Veeam is ons meest verkochte backup oplossing. Hiermee zijn wij in staat om een virtuele machine (VMware) volledig te backuppen en te herstellen in zijn huidige situatie. Een voordeel hiervan is dat deze backup op elke server herstelt kan worden. Een plus punt is dat we hiermee sneller uw server weer online hebben dan anders aangezien we geen specifieke server nodig hebben.

De kosten voor dit systeem zijn verschillend voor elke configuratie, voor mogelijkheden in uw bedrijf kunt u contact met ons opnemen.

Tape backup!

Naast virtuele servers ondersteunen wij ook fysieke servers. Hierbij kunnen we u oplossingen bieden met Yosemite (voorheen Data Protector van HP). Met deze software heeft u de mogelijk om uw volledige server te backuppen. Ook met deze software zijn we in staat om uw server te herstellen. Een backup naar tape is nog steeds een zeer goede oplossing voor het backuppen van een fysieke machine.

De kosten zijn verschillend voor elke configuratie en voor meer informatie kunt u dan ook contact met ons opnemen.

IASO

Ga met een gerust hart slapen met een back-up van uw kritische data buiten kantoor in 'de Cloud'. Met de online back-up service BACKUP AID is het nog nooit zo gemakkelijk geweest om uw data veilig te stellen.

De kosten voor dit systeem verschillen per configuratie, voor meer informatie kunt u dan ook contact met ons opnemen.

Is een backup voldoende?

Wanneer u één backup maakt, is dit niet voldoende. Wij raden aan op minstes twee locaties uw backup te bewaren. Eén binnen uw organisatie om snel servers en/of bestanden te kunnen herstellen, en een kopie buiten uw organisatie mocht bijvoorbeeld het gebouw afbranden o.i.d. Hiervoor hebben we verschillende mogelijkheden;

1) Als uw internet verbinding het toelaat, kunnen we een kopie laten opslaan in een datacenter die speciaal hiervoor is ingericht.

2) Mocht dit niet lukken, dan kunnen we doormiddel van meerdere usb disks een kopie bewaren op een tweede locatie. Hierbij dient wel minstens één disk buiten uw organisatie bewaard te blijven.

3) Wanneer u gebruik maakt van tapes, dan is het verstandig om extra tapes aan te schaffen. Hierdoor bent u in de gelegenheod om een tape buiten uw organisatie te bewaren.

Hoe weet ik of de backup goed is?

Wij bieden een extra dienst aan, een zogenaamde restore test. Hierbij herstellen we uw backup bij ons op kantoor naar een hiervoor ingerichte omgeving. Daarnaast testen wij of de backup correct is terug gezet en alle functies werken (zoals mail, file shares en logins). Na een succesvolle resture zullen we een kopie bewaren bij ons op kantoor om er zeker van te zijn dat er een backup aanwezig is. Hoe vaak wij deze test uitvoeren, is aan u. Aan het einde van de test ontvangt u een rapport met de resultaten.